8 leggyakoribb téma

Tudja meg, milyen hatásai lehetnek a megfelelő étrendnek a bélérzékenységre

1381
HOZZÁSZÓLÁS:

A bélérzékenység-kutatás aktuális ismeretei optimizmusra adnak okot: tanulmányok kimutatták, hogy éppen az étrendmódosításokkal lehet minden második betegnél a tünetek jelentős javulását elérni.haspuffadas-gorcsok-gyomor-fajdalom-belek-3

Az megfelelő étrend hatásai

Fordítsuk le ezt a megállapítást a valóság nyelvére: ötven százalékos valószínűséggel indulhatunk ki abból, hogy kizárólag az egyéni élelmiszer-érzékenységek kivizsgálásával, és azok figyelembe vételével a mindennapi táplálkozásban elfogadható mértékben csökkenthetők a panaszok.

Számunkra az itt következő terápiás lépés azt jelenti, hogy az élelmiszerfüggő ártalmakat megállapítjuk és kiiktatjuk. Tehát ki kell derítenünk, mely élelmiszerekre reagál túlérzékenyen az emésztőrendszerünk, és mekkora elfogyasztott mennyiség váltja ki a tüneteket.

Állapítsuk meg, milyen összefüggés áll fenn egy-egy bizonyos élelmiszer és panaszaink között, majd állítsunk össze ennek megfelelő étrendet hat-tizenkét hétre. Ezalatt az idő alatt adjunk lehetőséget szervezetünknek, hogy leszokjon a túlzó ingerészlelésről -főként az emésztési folyamatok és a fájdalom viszonylatában.

Ezáltal visszanyerjük a pozitív életérzést, melyet már bizonyára régóta nélkülözünk. Ez az érzékenységcsökkentés fontos része a terápiánknak, és csak akkor sikerülhet, ha képesek vagyunk ez alatt az idő alatt a táplálékfüggő problémákat leküzdeni.

Egy további szempont, mely ebben az összefüggésben szintén jelentőséggel bír, a károsodott bélnyálkahártya regenerálódásával kapcsolatos. Ez idő alatt pihenhet, ami kedvezően hat a bélrendszerben zajló enzim-aktivitásra, következésképpen pedig a szénhidrátok könnyű emésztésére.

1381
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]