8 leggyakoribb téma

Tudja meg, milyen emésztőszervi zavarok alakulhatnak ki

1715
HOZZÁSZÓLÁS:

Az emésztőrendszer állapotát legjobban talán a székelési szokásokkal jellemezhetjük. A bélrendszer működése meglehetősen egyedi; a mai orvosi felfogás szerint normálisnak tartjuk a heti 3-tól a napi 3 székletig terjedő, szélesebb értékhatárokat.

Legfontosabb, hogy tudjuk, mi az ami számunkra normálisnak tekinthető. Így könnyen észrevesszük és ki tudjuk szűrni, ha bélrendszerünk a normálistól eltérően működik, és minden rendellenességet idejében jelezhetünk orvosunknak, aki megnyugtató megoldást talál.

Az emésztőtraktus reakciói

Az emésztőrendszer sokféle bekerült tápanyaggal megküzd, de rendkívül erőteljesen reagálhat minden idegen és mérgező anyagra, így fertőzött ételre, italra, méreganyagokra, egyes gyógyszerekre, belfajdalom-belek-belgyulladas-3irritáló hatású anyagokra.

A hányás és hasmenés gyors válaszok a gyomor-bélrendszer részéről, hiszen minden bekerült veszélyes anyagot megpróbál onnan eltávolítani.

A székrekedés és a felböfögés viszont azt jelezhetik, hogy hosszabb ideje nem megfelelő a táplálkozásunk, és a gyomor-bélrendszer működése emiatt kárt szenvedett.

Kisebb kellemetlen tünetek, így például emésztési zavarok akkor is beállhatnak, ha sietősen ettünk, stresszes állapotban, vagy egyszerűen csak olyan testhelyzetben, amely éppenséggel megnehezíti az emésztés normális folyamatát.

Ha komolyabb a baj

A legtöbb emésztőszervi tünet csak átmeneti, de jelezhetnek súlyosabb zavart is, ami akár azonnali orvosi beavatkozást igényel.

A hasi fájdalom lehet daganatos eredetű, de lehet fekélyből származó, vagy egyszerűen csak egy kiadósabb gyomorrontás eredménye.

Nem könnyű elkülöníteni a hasi panaszok okait, mivel például a daganatos és a fekélyes tünetek a has azonos területén jelentkeznek.

Ha egy súlyosabb tünet néhány napnál tovább is fennáll, vagy nagyon intenzív (pl. heves hasi fájdalom), orvoshoz kell fordulnunk, hogy mielőbb elvégezhessék a megfelelő vizsgálatokat.

1715
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]