8 leggyakoribb téma

Ismerje meg az emésztőszervi zavarok jellegzetes tüneteit

1542
HOZZÁSZÓLÁS:

A leggyakoribb tünetek a hányás, hasmenés, hasi fájdalom, székrekedés, felfúvódás, crohn-betegseg-gyomor-belekfelböfögés.

Ezek a tünetek általában csak ritkán jelentkeznek, és maguktól el is múlnak. Ha a tünet súlyos volna, és néhány napon belül nem múlik el, akkor fel kell keresni az orvost.

Emésztőrendszeri panaszok

Ezek a legközönségesebb emésztőrendszeri tünetek, és tudnunk kell, mit tegyünk, ha valamelyiket észleljük.

  • Vér – ha a hányadékban vagy székletben vért észlelünk, az nem tekinthető normálisnak! Lehet egyszerű oka, mint pl. aranyér (megrepedése), de jelenthet valamilyen komolyabb problémát is.
  • Hasi fájdalom – sokféle oka lehet, a túlságosan kiadós étkezéstől a menstruáción keresztül a súlyos betegségekig. Ha gyakran tapasztalunk hasi fájdalmat, vagy az változó jellegű, keressük fel orvosunkat.
  • Székrekedés vagy hasmenés – bárkinél előfordulhat mindkettő. Ha azt észleljük, hogy normális székelési szokásaink hirtelen megváltoztak, ez súlyos állapotot is jelezhet, és azonnal fel kell keresni orvosunkat.
  • Hányás – sokféle emésztőrendszeri betegség tünete lehet, de más szervek betegségeit is kísérheti. Az ismételt hányás kiszáradáshoz vezethet, ezért fontos a kellő folyadékfogyasztás. Ha a hányás nem múlik, vagy a hányadékban vér észlelhető, keressük fel az orvosunkat.
  • Tenezmus (székelési inger) – ahhoz hasonló érzések, mint amikor úgy érezzük hogy székletünket nem tudtuk teljes egészében kiüríteni. Lehet súlyosabb betegség jele is, ezért ezzel mindenképpen orvoshoz kell fordulni. Fogyás – bármilyen, nem magyarázható fogyás – esetén is fel kell keresni az orvost.
  • Étvágycsökkenés – az étvágy az életkorral általában is csökken, de a hirtelen étvágyvesztés konkrét betegséggel állhat összefüggésben, ezért ki keli vizsgálni.
  • Felböfögés, felfúvódás – ezek is közönséges, gyakori tünetek; rossz közérzetet, fájdalmat okozhatnak, de ritkán súlyosabb betegséget jeleznek.

1542
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]