8 leggyakoribb téma

Hogyan rontják az emésztés és felszívódás hatékonyságát az epekövek?

1707
HOZZÁSZÓLÁS:

A vékonybél a gyomor meghosszabbításában, a gyomorzáró mögött helyezkedik el, hossza 5-6 m. Ez vezet a 1,6 m hosszú vastagbélbe. A vékonybél bélfolyadékot termel, amely a szénhidrátok, fehérjék és zsírok emésztését fejezi be. Ugyanakkor tápanyagokat is felvesz, amelyek ellátják a testet és megvédik azoknak a csíráknak a fertőző hatásától, amelyek túlélték a gyomor sósavas közegét.

Ha savanyú emésztett gyomorpép kerül a gyomorból a patkóbélbe, először epével és hasnyálmiriggyel keveredik, majd csak azután a bélfolyadékkal. A májban és az epehólyagban lévő epekövek lecsökkentik az epe termelését és a hasnyálmirigy emésztőképességét a szénhidrátok, proteinek és zsírok tekintetében. Ez megakadályozza, hogy a vékonybél a tápanyagokat ezekből az élelmiszerekből rendesen felszívja (pl. a szénhidrátokból a monoszaharidokat, a proteinekből az aminosavakat és a zsírból a glicerolt és zsírsavakat).

Az epekövek gátolják a vitaminok felszívódásátepeko4

Mivel az epe nélkülözhetetlen a bélben a zsírok, a kalcium és a K-vitamin felszívásához, az epekövek olyan halálos betegségek okozói lehetnek, mint a szívinfarktus, a csontritkulás és rák.

A máj a K-vitamint a véralvadást elősegítő kötésekhez használja. A rossz K-vitamin felszívódás vérzési betegségekhez vezethet. Ez a vitamin nem szívódik fel, ha kevés az epe, a hasnyálmirigy lipáz és egy bizonyos mennyiségű hasnyálmirigyzsír, mely gondot jelent a zsíremésztésben. Egy zsírszegény diéta ilyenkor akár életveszélyes is lehet.

A kalcium a csontok és a fogak keménységéért, a véralvadásért és az izomfunkció miatt nagyon fontos. Ami a K-vitaminra igaz, érvényes a többi, zsírban oldódó vitaminra is, beleértve az A-, E-és D-vitamint is. Az A-vitamint és a karotint csak a vékonybél tudja kellő mennyiségben felszívni, ha a zsírfelszívás normálisan zajlik.

Ha nincs elég A-vitamin, sérülnek a hámsejtek. Ezek minden szerv, véredény, nyirokedény stb. fontos alkotórészei a testben. Az A-vitamin a szemek egészségének megőrzéséhez, a fertőzések elleni védelemhez, de a vírusok legyengítéséhez is feltétlenül szükséges.

A D-vitamin nélkülözhetetlen a csontok és a fogak kalcium felvételéhez. Itt érdemes megemlíteni, hogy a táplálék-kiegészítőként fogyasztott fenti vitaminok nem oldják meg ezt a problémát. Normális epekiválasztás nélkül ezek a vitaminok nem emészthetőek és nem szívhatók fel, továbbá jelentős károkat okozhatnak a nyirok- és húgyvezeték-rendszerben a táplálék-kiegészítőként fogyasztott szintetikus vitaminok.

Romlik az emésztés hatékonysága

A nem kellően megemésztett táplálék a vékony- és vastagbélben erjedésnek indul és megrothad. A megsemmisítés folyamatának felgyorsítására baktériumok nagy mennyiségét vonzza oda. A lebontott anyagok gyakran rendkívül mérgezőek, ugyanúgy, mint azok a kémiai anyagok, melyek a baktériumok bomlástermékei. Mindez izgatja a nyálkahártyát, amely a szervezet kórokozók elleni legfőbb védekező rendszere. Az ilyen jellegű mérgek gyakori megjelenése legyengíti az immunrendszert, amelynek 60 százalékát a bél adja.

A mérgek ilyetén való folyamatos áramlása miatt a bélrendszer túlterhelt, a vékony- és vastagbél egy sor betegséget produkálhat. Ilyenek a hasmenés, szorulás, felfúvódás, Crohn -betegség, fekélyes vastagbélgyulladás, divertikulózis (vastagbélben előforduló kiboltosulások), sérvek, polipok, dizentéria (vérhas), vakbélgyulladás, bélelzáródások, bélbetüremkedések (invagináció), valamint jó- és rosszindulatú daganatok.

Az erős epekiválasztás gondoskodik a jó emésztésről és felszívásról, erős tisztító hatással bír a gyomortraktusban. A test minden egyes része igényli az emésztőrendszerből származó tápanyagokat, ugyanúgy, mint az emésztőrendszerből való hulladék anyagok hatékony eltávolítását is. A májban és az epehólyagban lévő epekövek mindkét folyamatot jelentősen gátolják. Ezért a betegségek jó része betudható ezek jelenlétének.

Ha eltűnnek az epekövek, normalizálódnak az emésztési- és méregtelenítési folyamatok, javul a sejtanyagcsere és helyreáll a test egyensúlya.

1707
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Kapcsolódók |

Hasonló cikkek, témák
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]