8 leggyakoribb téma

Milyen pszichoterápiás kezelésekkel enyhíthetők a hasi panaszok?

1749
HOZZÁSZÓLÁS:

A hasi panaszok kialakulásában, kiújulásában, fenntartásában pszichés tényezők, stresszhelyzetek, a megoldatlan problémák jelentős szerepet játszhatnak. Az utóbbi időben – részben ezért – a speciális pszichoterápiás kezelési eljárások felé fordult a figyelem.hasi-panasz

Hogyan kezelhetőek a hasi panaszok?

IBS-ben a csoportterápiás, relaxációs kezelésen alapuló eljárások mellett egyes esetekben sikerrel alkalmaznak hipnózistechnikát. Vannak olyan adatok, amelyek alapján a súlyos esetekben ezek a kezelési eljárások legalábbis egyenértékűek a gyógyszeres kezelésekkel, sőt, a hasi fájdalom vagy puffadás kezelésében egyes esetekben akár kedvezőbb hatásúak is lehetnek.

A hasi panaszokhoz csatlakozó szorongás, félelem, sikertelenségérzés, pánikreakciók, alvászavar, csökkent teljesítőképesség, önbizalomhiány megoldásához mindenképpen segítséget nyújthatnak.

Előfordul, hogy depresszió is csatlakozik a hasi panaszokhoz. Ebben speciális szakértelemmel rendelkező pszichiáter segíthet. E súlyos esetek a betegek kis részét alkotják, de kezelésükhöz mindenképpen felkészült, több szakmát művelő, magasan képzett specialisták szoros együttműködése szükséges.

A kezelés új, ígéretes irányvonalai

Gyors ütemben bővülnek az ismeretek, amelyek az irritábilis bél szindróma tüneteinek kialakulását jobban érthetővé teszik, és megnyitják az utat a bélcsatorna működésére speciálisan ható készítmények kifejlesztése előtt.

Vannak olyan fájdalomcsillapító hatású, vagy a bélfal ingerlékenységét, izomtónusát befolyásoló új szerek, amelyek már túljutottak a klinikai kipróbáláson. A hazai felmérések is bizonyították, hogy ezek a bevezetés előtt álló gyógyszerek sem fognak egy csapásra minden problémát megoldani. J

ó ideig tehát még a kezelés legfontosabb irányelve az lesz, hogy minden egyes betegnél mérlegelni kell a kezelést, és lehetőleg egyénre szabott terápia alkalmazására kell törekedni.

1749
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]