8 leggyakoribb téma

Így könnyítse meg az emésztés folyamatát – Étkezési tanácsok

1712
HOZZÁSZÓLÁS:

Még ha úgy is gondoljuk, hogy gyermekkorunkban már mindent megtanultunk a helyes étkezésről, bizonyára találhatunk néhány tanácsot, amely a hasznunkra fog válni.

A cél az, hogy a lehető legjobban megkönnyítsük az emésztőrendszer munkáját, ezáltal pedig fokozzuk az ételek elviselését.

Ennek megfelelően készítsük el ételeinket, és mindig szakítsunk elegendő időt az evésre. 

Tippek a hatékony emésztés eléréséhez

  • Lassan együnk, és ügyeljünk arra, hogy minden falatra kellő időt szánjunk. Minél tovább rágunk egy falatot, annál jobban előkészítjük azt a gyomornak.gyomormukodes-emesztes
  • Aki evés közben beszél, dolgozik, tévét néz vagy olvas, az általában gyorsabban eszik, és nem a kellő figyelemmel. Ne „tudjuk le” gyorsan az evést, hogy utána rögtön valami mást csinálhassunk.
  • Az egészséges emésztés számára a napi ötszöri étkezés az optimális: ebből reggel, délben és este nagyobb, közben pedig kisebb étkezések. Minél bőségesebb egy étkezés, annál nagyobb munkát kell végeznie emésztőszerveinknek.
  • Kerüljük a forró és a hideg ételeket.
  • Fogyasszuk bőséges mennyiségben enyhén szénsavas ásványvizet. Ez segít székrekedés esetén, és ellátja a szervezetet ásványi anyagokkal.
  • Röviddel étkezés előtt, vagy közben lehetőleg egyáltalán ne igyunk vagy csak keveset, hogy ne hígítsuk fel feleslegesen a gyomorsavat. Ily módon nem akadályozzuk az emésztési munkát, és ezzel egyidejűleg elkerüljük az étkezés utáni túlzott telítettségérzetet. Próbáljunk meg lehetőleg kényelmesen enni és inni.
  • Arra az esetre, ha esetleg házon kívül ennénk: nem mindig tudjuk elkerülni a „bűnöket” és a „züllést”, és erre nincs is okunk. Végül is nem olyan betegségben szenvedünk, hogy a diétában esett hibák végzetesek lehetnek. A társas összejövetelek és változatosságok nemcsak életminőségünket és életörömünket fokozzák, hanem segítenek problémáink leküzdésében. Rajtunk múlik, hogy megtaláljuk-e a középutat e szemlélet és a problémák között, melyekben a kedvezőtlen táplálkozás miatt szenvedünk. Sok érintettnek segít, hogy például mielőtt elmennek otthonról, esznek egy keveset, vagy valamit visznek magukkal. Ugyanez érvényes a munkahelyre is. Inkább vigyük magunkkal a saját ebédünket, mint hogy a menzán rendszeresen elrontsuk a gyomrunkat.

1712
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]